Tartalomhoz

Ózonos klímatisztítás és fertőtlenítés, illetve a megelőzhető betegségek

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos. A gépjárművünk klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék a belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Ezek a betegségek megelőzhetőek!

Az autó higiéniai tisztításokat évente 2-szer ajánlott elvégezned, tavasszal és az ősszel mindenképp, mivel akkor indul az influenza szezon.

Fertőtlenítés, tisztítás (gombátlanítás)!

Klíma tisztítás: A baktériumok, gombák számára ideális felület a klíma párologtató felülete, hiszen a klímarendszerben lévő párás, nedves levegő ideális körülményeket biztosít számukra, amely azután a klímarendszeren keresztül a légáram segítségével az utastérbe juthatnak. Ez több esetben allergiás tüneteket – köhögés, könnyezés és tüsszentés -, válthatnak ki.

Fertőtlenítés: Ózongenerátoros fertőtlenítést alkalmaznak például a hazai mentőautókban, a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, a vonatokon is ily módon védekeznek a fertőzések ellen. Arról viszont eddig keveset olvashattunk, hogy pontosan hogyan lehet hatásos az ózon a COVID-19 ellen, és hogy hogyan is működik a gyakorlatban egy ózongenerátor.

Egy mondatban összefoglalva így hat az ózon a vírusokra (a koronavírusra is): az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.

Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora: “…ózon rendkívül felgyorsítja, pillanatszerűen hatástalanítja a vírust” (forrás)

Makacs szagok eltüntetése!

A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése is az ózontechnológiával lehetséges. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

Az Ozone Clean technológiával a Clean Car Autóápolás bármilyen adalékanyag és kemikália nélkül , ózongáz termelésével, a műszerfal megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét, de használható lakások, irodák fertőtlenítésére is.

Hogyan is tisztít az ózon (O3)?

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy ózongenerátor segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatunk a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. További előnye, hogy mivel nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.

Forrás: 
- https://www.metroman.hu/termek/he150-ozongenerator-klimatisztito - https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93zon
- https://www.ozonegenerator.hu/mi-az-ozon-97/az-ozonrol-bovebben-103 https://m.hvg.hu/cegauto/20200401_koronavirus_ozongenerator_fertotlenites_hogyan_mukodik_velemeny?fbclid=IwAR2Tl_JujZvdA4M3NOshz1lK3D3jNg-O8X3XrElnCFoN5xU5zvvmtX5egp8

Minden partnerünknél elérhető!

Leave a Reply Cancel reply

%%footer%%