Tartalomhoz

3 ok, ami miatt neked is megéri franchise partnernek lenni

ÉS a cikk végén egy különleges 4. ok!

Ugyan egyre többen ismerik a franchise rendszer felépítését, és benne rejlő potenciált, ám Magyarországon még mindig nem egy elterjedt üzleti modell. Pedig rengeteg lehetőséget kínál mind az átadónak, mind az átvevőnek.

Hiszen az átadó minimális befektetéssel tud terjeszkedni szerte az országban, az átvevő pedig minimális kockázattal tud magas profitot termelő vállalkozást létrehozni. Ebben a cikkben elolvashatod, hogy pontosan milyen előnyökkel is jár ez az üzleti modell.

Mi is az a franchise rendszer?

Rengetegszer találkozhattál már életedben franchise rendszerre épülő céggel/vállalkozással – még akkor is, ha nem tudsz róla. Hiszen majdnem, hogy az összes nagyobb cég, amely több üzlethelyiséggel rendelkezik, mind franchise rendszerben működik.

De konkrétan mit is takar ez az üzleti modell? Röviden annyit jelent, hogy a már létező termékek és/vagy szolgáltatások és/vagy technológiák eredeti tulajdonosa (más néven átadó) megállapodást köt egy vállalkozóval (más néven átvevővel), és odaadja neki a védjegyének és üzleti rendszerének használati jogát, amiért cserébe az átvevő egy meghatározott összeget fizet az átadónak.

Milyen előnyökkel járhat átvevőnek lenni egy franchise rendszerben?

A célközönség már ismeri a márkát

A márka célközönsége már ismeri a céget, és nagyon jól tudja, hogy mit várhat el tőle. Ennek következtében már nem kell azon dolgoznod, hogy megismertesd a piaccal a vállalkozásod, hiszen egy franchise rendszerben már jobb esetben egy már jól ismert márka neve alatt fut. Ráadásul azért sem kell aggódnod, hogy nem lesz igény a vállalkozásodra, hiszen a meglévő márka presztízséből már előre le tudod szűrni, hogy érdemes-e belefektetni.

Támogatás az átadó részéről

Egy franchise rendszerben az átadó a szerződések aláírása után sem engedi el a kezed. Ugyanis az átadók többsége kiemelt figyelmet szentel az átvevőre – különösen a kezdeti fázisban. Általában több dologban is segítenek, például segítséget nyújtanak az üzlethelyiség helyszínének kiválasztásában, a tervezésben, az építésben, vagy akár a finanszírozásban. Egyes átadók még hitelt is adnak az átvevőnek, amivel sokkal könnyebbé teszik számára a beruházás folyamatát. A támogatások átadóként változóak lehetnek, és a megkötött szerződésben fel vannak tüntetve.

Segítség a marketing kiépítésében

A professzionális marketing nagyon fontos egy vállalkozás életében, amivel a legtöbb cégtulajdonos tisztában van. A legtöbb átadó marketing tanácsadást tud nyújtani az ügyfeleinek, egyes esetekben akár pénzügyi segítséget is ad hozzá. Ezáltal a partner előtt olyan lehetőségek nyílhatnak meg a marketing terén, ami más vállalkozóknak egyáltalán nem érhetőek el – pénzügyi vagy szakmai segítség hiánya miatt. Így az átvevő villámgyorsan be tudja pörgetni az új üzletet.  

Egy teljesen új területen kezdhetsz el dolgozni – háttértudás nélkül

Gondolkoztál már azon, hogy kilépsz a jelenlegi munkahelyedről, és egy teljesen más területen próbálod ki magad? A legtöbb esetben ezt megteheted a franchise rendszerben működő cégek esetében. Hiszen, ha nincsen előzetes tudásod, akkor az átadó oktatást biztosít neked, amiben elsajátíthatod a szakma fortélyait. Így a megfelelő szakmai tudással tudod majd vezetni az üzletet, ami az átadó, és a te érdeket is szolgálja.

Belevágnál a partnerségbe?

Csatlakozz franchise hálózatunkhoz! Mára már 23 partnerünk található meg az ország különböző pontjain, kettő pedig Németországban, így van tapasztalatunk a franchise rendszer működtetésében. Olyan előnyöket kínálunk neked, mint…

  • 2 héten belüli kezdés
  • vállalkozói ügyintézést, oktatást, termékeket, honlapot, arculatot, és marketing stratégiát tartalmazó induló alapcsomagot
  • viszonylag alacsony költségű befektetési összeg szükségessége
  • versenyképes árak, és még rengeteg más dolgot.
És a 4. ok amiért a mi franchise rendszerünk különleges?

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, add le még ma a jelentkezésed, és légy egy sikeres autókozmetikai franchise partnere!

Leave a Reply Cancel reply

%%footer%%